Добре дошли в сайт №1 в България за образование в чужбина!
Повече от 3500 университета в 88 държави!
Изберете страна
Австралия
Австрия
Албания
Аржентина
Беларус
Белгия
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Великобритания
Венецуела
Германия
Гърция
Дания
Египет
Еквадор
Естония
Етиопия
Замбия
Израел
Индия
Индонезия
Иран
Ирак
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Канада
Кипър
Китай
Колумбия
Коста Рика
Куба
Кувейт
Латвия
Ливан
Литва
Лихтенщайн
Люксембург
Македония
Малайзия
Малта
Мароко
Мексико
Молдова
Монако
Монголия
Никарагуа
Нова Зеландия
Норвегия
Обединени Арабски Емирства
Панама
Перу
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Ромъния
Русия
Саудитска Арабия
САЩ
Сингапур
Словакия
Словения
Тайван
Тайланд
Тунис
Турция
Украйна
Унгария
Филипините
Финландия
Франция
Хаити
Холандия
Хонг Конг
Хърватска
Чехия
Чили
Швейцария
Швеция
Шри Ланка
Югославия
Южна Африка
Южна Корея
Ямайка
Япония
Младежки център за изследвания и анализи (YCRA)
 
| news | about usprojects | our partners | contct us |


     Екипът, създал МЦИА самостоятелно или в сътрудничество с други студентски НПО, организира и проведе поредица от тематични срещи - дискусии. На тях бяха поканени представители на посолства акредитирани в Р България, университетски преподаватели, известни общественици, студенти:

     1999 г.

     1. "Близкоизточният мирен процес" с участието на г-н Офир Карив /Ophir Kariv/ - втори секретар в Посолството на Израел.

     2. "Конфликтът в Чечня" с участието на г-н Е.Загаинов – втори секретар в Посолството на РФ и г-н М.Носков - аташе в същото посолство.
Тези две срещи бяха осъществени със съдействието на САИМО).

      2000 г.

     3. Представители на МЦИА присъстваха и взеха участие в дискусията на научно – практическата конференция "Мерките за колективна сигурност, мира и стабилността на Балканите" организирана от "Българско национално движение за мир, стабилност и сътрудничество" (2000г.)

     4. Представители на МЦИА учас.тваха в четиридневна българо – германска конференция на тема "Плурализмът в образованието" под егидата на "Гьоте институт" (София, 2000г.).

     5. МЦИА организира среща – дискусия с г-жа Петя Николова, старши експерт в МвНР, на тема: "Възможностите за професионална реализация в сферата на външните отношения на Р България" (2000г.).

     6. В периода май – юни 2000г. членове на Центъра взеха участие в конференциите: "Глобализацията и културните различия" – под егидата на фондация "Фулбрайт"; "Проблеми на националната сигурност" – организирана от Военна академия; "Защита на интелектуалната собственост" – организатор катедра Интелектуална Собственост, УНСС; среща на студенти с посланика на кралство Испания – Н.П. Хосе Кодерк.

     7. В средата на юни представители на Центъра бяха специални гости на срещата с посланика на Италия Негово превъзходителство Алесандро Графини – проведена от Младежки дипломатически клуб (СУ).

     8. На 23.06.2000г. МЦИА организира среща на студенти с Charge d’affaires a.i. в посолството на Кипър, Негово превъзходителство Филипос Критиотис /Philippos Kritiotis/, на тема: "Кипърският въпрос – минало и перспективи за разрешаване".

     9. По покана на Българското дипломатическо дружество, членове на МЦИА редовно присъстват на срещите в НДК, провеждани от Дружеството с видни европейски дипломати (последната среща от тази поредица беше с Н.П. Доминик Шасар, като бяха обсъдени решенията от срещата на високо равнище в Ница за разширяването на ЕС).

     10. По специална покана на Атлантическия клуб, членовете на МЦИА са редовни гости на срещите организирани от клуба в хотел "Шератон". Там те имаха възможност да слушат следните лекции: На 23 ноември 2000г. Членове на Центъра бяха гости на лекцията на адмирал Гуидо Вентурони – председател на Военния комитет на НАТО, на 06.дек. те присъстваха на среща с Негово превъзходителство Емануел Зисман – Посланик на Държавата Израел; 11.дек. – лекция на Брус Джаксън – Президент на Американския комитет по разширяване на НАТО.

     11. Представители на Центъра се срещнаха и разговаряха по актуални проблеми на образованието с Гленда Рос (университетски преподавател от САЩ). С нейна помощ МЦИА осъществи контакти с НПО от Унгария.

 
Търсене по специалност
Търсене по учебно заведение
Търсене по цени
Работа през лятото
Летни бригади
Гледане на деца и възрастни
Спонсорства
Фондации
Стипендии
Конкурси
Обменни начала
Езикови курсове
Образователни програми
Следдипломни квалификации
Транспорт
Настаняване
Екскурзии
Студентски намаления
Посолствата в България
Българските посолства по света

При опасност
Advertisers click here!
Advertisers click here!

© 2000, 2001; Digital Web Design