Добре дошли в сайт №1 в България за образование в чужбина!
Повече от 3500 университета в 88 държави!
Изберете страна
Австралия
Австрия
Албания
Аржентина
Беларус
Белгия
Босна и Херцеговина
Бразилия
България
Великобритания
Венецуела
Германия
Гърция
Дания
Египет
Еквадор
Естония
Етиопия
Замбия
Израел
Индия
Индонезия
Иран
Ирак
Ирландия
Исландия
Испания
Италия
Йордания
Канада
Кипър
Китай
Колумбия
Коста Рика
Куба
Кувейт
Латвия
Ливан
Литва
Лихтенщайн
Люксембург
Македония
Малайзия
Малта
Мароко
Мексико
Молдова
Монако
Монголия
Никарагуа
Нова Зеландия
Норвегия
Обединени Арабски Емирства
Панама
Перу
Полша
Португалия
Пуерто Рико
Ромъния
Русия
Саудитска Арабия
САЩ
Сингапур
Словакия
Словения
Тайван
Тайланд
Тунис
Турция
Украйна
Унгария
Филипините
Финландия
Франция
Хаити
Холандия
Хонг Конг
Хърватска
Чехия
Чили
Швейцария
Швеция
Шри Ланка
Югославия
Южна Африка
Южна Корея
Ямайка
Япония
Образователни програми ...
 
     22.03.2001: NEW

Японски институт RIKEN Brain Science Institute организира в своите лаборатории летен семинар от 28 юни до 24 август, а също летен курс лекции - от 28 юни до 06 юли 2001г. за студенти и млади учени от чужбина. Общата тема на семинара и лекциите е "BRAIN DISFUNCTIONS: MOLECULAR AND CELLULAR BASES".
Организаторите предоставят финансова помощ за пътните и други разходи.
Кандидатстването е директно. Формиляри и допълнителна информация може да получите на Интернет адрес: http://summer.brain.riken.go.jp

     15.03.2001:

Лятно училище по право в New College Oxford. Университетът в Оксфорд и George Washington University организират лятна програма за обучение по международни човешки права.
Целта на програмата е да развие адвокатските умения на участниците, както и да разшири познанията им по човешки права и средствата за тяхното прилагане. Студентите се подготвят за работа в сферата на правата на човека в родните им страни и по цял свят.
Програмата за 2001г. предлага обучение в международно признати факултети по философия, история и практикуване на право за защита правата на човека.
В програмата могат да се включат студенти, които проявяват интерес към правата на човека, дипломирани юристи и професионалисти от тази област. Студентите се настаняват и хранят в Ню Колидж, Оксфорд - един от най-големите и красиви колежи на университета Оксфорд, основан през 1379г. от Уилиям Уикхам.
За съжаление нито университетът Оксфорд, нито George Washington Univrsity могат да осигурят финансирането на участниците. Те могат да се обърнат за помощ към една от институциите, които в миналото са спонсорирали студентски програми: Британски съвет, Посолството на Обединеното кралство, Фондацията Сорос и различни агенции към ООН.
Програмата ще се проведе от 1 до 28 юли 2001г. Кандидатите трябва да попълнят формуляра от бюлетина, да го изпратят на координатора на програмата заедно с всички документи, три паспортни снимки (с трите имена) и кратко есе на тема "Защо желая да участвам в програмата?". Приетите ще получат фактура за плащане на таксите. Това трябва да стане най-късно до 7 май 2001г.
Крайният срок за изпращане на молбите е 9 април 2001г.
Цената на курса е 3450 брит. лири. Тя включва обучението, учебните материали, таксите за библиотеката, настаняване и храна. Пътните разходи не се поемат.
Изискванията за кандидатите са: TOEFL (600 т.), CBT TOEFL (250 т.), Cambridge CAE (ниво А или по-високо) или IELTS (6.5).

Адрес за контакти и изпращане на документите:

Programme Administrator
Summer Programme in International Human Rights Law
International Programme
University of Oxford
Department For Continuing Education
1, Wellington Square
Oxford, OX1 2JA, UK
Tel: 44 1865 270281
Fax: +44 1865 270314
e-mail: iphumrts@conted.ox.ac.uk

     15.02.2001:

Програма за подкрепа и развитие на висшето образование (HESP) в областта на хуманитарните и обществени науки в Централна и Източна Европа. Подкрепата е в две категории: за институции и за регионални и международни инициативи, свързани с обновяване на учебни програми и методики на обучение, професионално развитие на преподаватели, международно академично сътрудничество, управление на образователни институции.
http://www.osi.hu/hesp/

Програма за развитие на критическото мислене чрез четене и писане (RWCT). Предлага нови методи на преподаване и стратегии, развиващи умения за активно и самостоятелно учене, критично мислене и решаване на проблеми. Провежда се на модули с продължителност 2-3 дни всеки в рамките на една година и е за учители в различните образователни степени и университетски преподаватели. Подборът се извършва съвместно с Министерството на образованието и науката и академичните звена в страната.
http://www.soros.org/netprog/youth.html

Търсене по специалност
Търсене по учебно заведение
Търсене по цени
Работа през лятото
Летни бригади
Гледане на деца и възрастни
Спонсорства
Фондации
Стипендии
Конкурси
Обменни начала
Езикови курсове
Образователни програми
Следдипломни квалификации
Транспорт
Настаняване
Екскурзии
Студентски намаления
Посолствата в България
Българските посолства по света

При опасност
Advertisers click here!
Advertisers click here!

© 2000, 2001; Digital Web Design